Gaskookplaat
- ILVE HCG30CK/BK€ 470,-
Bekijk voorraad infoGas
Zwarte kookplaat
Breedte kookplaat (cm): 30De ILVE HCG30CK/BK is een 30 cm breed gas kookplaat uit de Professional Plus serie uitgevoerd met 1 gasbrander. Dit kookplaat heeft de kleur zwart.
- ILVE HCL30CK/SS€ 400,-
Bekijk voorraad infoGas
Roestvrijstaal
Breedte kookplaat (cm): 30De ILVE HCL30CK/SS is een 30 cm breed inbouw gas kookplaat uit de Pro Line serie uitgevoerd met 1 gasbrander. Dit kookplaat heeft de kleur roest vrij staal.
- ILVE HCL30K/SS€ 380,-
Bekijk voorraad infoGas
Roestvrijstaal
Breedte kookplaat (cm): 30De ILVE HCL30K/SS is een 30 cm breed inbouw gas kookplaat uit de Pro Line serie uitgevoerd met 2 gasbrander. Dit kookplaat heeft de kleur roest vrij staal.
Voordelen van een gaskookplaat
De gaskookplaat is al jarenlang een zekerheid op de Nederlandse markt. Doordat gas direct reageert is de vlam snel hoog en laag te stellen. Daarnaast biedt gas de mogelijkheid van een wokbrander met een hoog vermogen. Ideaal voor bijvoorbeeld het wokken waarbij het direct dichtschroeien van vlees of vis belangrijk is voor het behoud van smaak en kwaliteit. Deze basis vorm nog steeds de reden dat de meeste Nederlands kiezen voor het koken op gas.Indeling van de branders
Belangrijk bij aanschaf van een gaskookplaat is de indeling van de verschillende branders. Naast de positie van de kleine, normaal, sterk en wokbrander te opzichte van elkaar speelt daarbij ook de onderlinge afstand een grote rol. Logischerwijs wordt een wokpan of andere grote pan eerder op een wokbrander of sterkbrander geplaatst. Belangrijk daarbij is dat er voldoende ruimte bij de andere branders overblijft om uw pan op te plaatsen. Houdt u bij het uitzoeken van uw nieuwe gas kookplaat hier dus rekening mee. Desgewenst kunt u de exacte afmeting van uw pannen opmeten en vervolgens meten of dit op de door u uitgezochte kookplaat uitkomt.Met betrekking tot de verdeling van de verschillende branders is het van belang de functie van de brander voor ogen te houden. Zo vereist wokken een continu beweging van u zelf. Daarbij is het handig dat de pan vooraan staat zodat u niet over een andere pan heeft hoeft te reiken. Daarentegen is sudderen vaak een proces waarbij het gerecht met 'rust gelaten' kan worden. Zodoende kan een sudderbrander weer beter op de achterste rij geplaatst worden.